Hoe je verkoopt zonder te verkopen!

Misschien is het een open deur misschien niet.

Maar vraag jezelf eens af: wat is nou echt de reden dat jij iets koopt bij iemand? Als je denkt dat hij of zij het beste product heeft dan moet ik je teleurstellen. Iedereen verkoopt namelijk de zelfde bullsh*t maar dan net verpakt in een ander jasje.

Is dit erg? Nee! Ik denk alleen dat je net zoveel of misschien wel meer kan verkopen door je focus te leggen op je “Personal Brand”. Jij bent je brand. Je bent je “look-and-feel”, jij bent de woorden die je gebruikt, jij bent de ‘muziek” die je in jouw content verwerkt.

Met jouw brand wil je top of mind zijn. Mensen krijgen dan een gevoel bij je, er ontstaat connectie, er ontstaat vertrouwen. Want zeg is eerlijk: wat jij aanbiedt, dat wordt toch ook door anderen aangeboden? Hoe jij jezelf brand maakt het verschil. Dit maakt dat mensen kiezen voor jou en niet voor de ander.

Wat willen mensen?

Mensen willen zich net als jij op hun gemak kunnen voelen. Ze willen connectie en een stuk erkenning voelen. And guess what? It’s what we all want.

Maar om mensen tot dat punt te laten komen, moet je mensen de tijd geven. Zie het zo: Op de eerste date vraag je ook niet direct iemand ten huwelijk. Veel ondernemers doen dit wel. Ze bieden direct de oplossing of doen een aanbod. Maar een goed huwelijk komt uit vertrouwen en verbinding.

Hoe kun jij vertrouwen en verbinding opbouwen met je doelgroep?

Door jezelf te zijn en te blijven. Dit klinkt misschien makkelijk, maar dit is vaak nog lastiger dan je denkt. En al helemaal in een wereld waarin je je al snel vergelijkt met de ander.

Dus ipv te focussen op je sales, focus je eerst op je Personal branding.

Jouw Personal Brand + Content = Top of Mind zijn, wat resulteert in Fans.

Ik zal eerlijk met je zijn. Ik ben dit nu pas allemaal aan het ontdekken en toepassen. Misschien doe jij het al op deze manier of misschien heb je het verlangen om het op deze manier te doen. Maar hoe meer ik me focus op het neer zetten van mijn eigen brand, the more I love it. Het is een hele andere energie en dat voelen mensen ook.

Want…

Wat voor energie straal jij uit als je ineens in de rol van een verkoper moet stappen?

Misschien herken je het wel. Je gaat ineens anders praten, je energie veranderd en eigenlijk voelt het helemaal niet chill. Logisch, want je bent helemaal geen verkoper. Je bent een toffe dude of Gal die iets moois heeft wat van waarde is.

Natuurlijk is het helemaal niet erg als je jouw sales skills gaat ontwikkelen, maar wat als je het zelfde effect of meer bereikt door te werken aan je Personal Branding?

Deze vraag laat ik graag bij jou.

Ik sluit deze blog af met een quote van Gary Vee.

“Sales has changed dramatically over the past half decade – now, the best sales tips are more about branding and less about “converting”.

Let your brand do the sale.

Bright day,

Alex

Alex van der Werf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Share
WhatsApp
Email